| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pbrzeczek Moderator

|
W związku z masowym nadużywaniem wyrażenia `adres prywatny` zostaliśmy zmuszeni do wprowadzenia schematu pisania odpowiedzi w Grupie VIP. Schemat jest obowiązkowy i nie ma wyjątków od jego używania. Wygląda on następująco:
| Cytat: |
IMIĘ, NAZWISKO
Wysłano: 02.04.2007 (list + 2 fotki + SAE)
Otrzymano: 18.04.2007 (2 podpisane zdjęcia)
Adres:
Imię Nazwisko
(organizacja/klub)
ul. Krakowska 12
12-345 Gdańsk
Skan:
link1
link2 |
Adres musi być kompletny, sama nazwa klubu/organizacji jest nie do przyjęcia.
W przypadku odpowiedzi z maila schemat wygląda podobnie:
IMIĘ, NAZWISKO
Wysłano: 02.04.2007 (mail)
Otrzymano: 18.04.2007 (2 podpisane zdjęcia)
Adres:
maildo@gwiazdy.com (lub link do strony z formularzem kontaktowym)
Skan:
link1
link2 |
Linki do skanów muszą być bezpośrednie do zdjęcia przedstawianych autografów, nie do całej strony kolekcji.
Pola `Skan` oraz daty nie są koniecznością, jednak proszę starać się jak dotychczas o ich wypełnianie w miarę możliwości. Jak nie posiadamy dokładnych dat, dajemy przybliżone, lub przybliżony czas oczekiwania.
Za niestosowanie się do reguły od publikacji tego ogłoszenia będą stosowane ostrzeżenia. Również karane będą odpowiedzi w stylu "gratuluję" "dziś to samo" itp. Dział ten nie ma być śmietnikiem, a pomocnym w rozbudowach naszych kolekcji. Stopniowo obecne tematy będą oczyszczane, a tematy bez podanych adresów całkowicie usuwane.
W zamian za pomoc w uzupełnieniu adresów w tematach w których ich nie ma będą rozdawane pochwały, a osoby szczególnie zaangażowane w pracę na forum mają szansę zostać moderatorem.
Wszelkie poprawki i zmiany będą się tutaj pojawiały na bieżąco.
Dodane po 3 godzinach:
Uzupełnienie adresów powinno wyglądać w następujący sposób:
Sprawdzasz czy w danym temacie nie ma adresu lub też jest on niepełny. Dopisujesz post:
Adres:
Imię Nazwisko
(organizacja/klub)
ul. Krakowska 12
12-345 Gdańsk |
Zostanie przeprowadzona klasyfikacja dla najbardziej `uczynnych` użytkowników, gdzie ilość dopisywanych adresów będzie przeliczona na punkty. Największą wartość będą posiadały adresy których w ogóle nie było w bazie, mniejszą takie które trzeba było tylko uzupełnić. _________________

Ostatnio zmieniony przez pbrzeczek dnia Pon Kwi 21, 2008 11:21 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
black_mamba Starszy Liczydłowy

|
Pomysł nie jest za dobry:
Po pierwsze, lex retro non agit, czyli prawo nie działa wstecz - po co zmieniać coś, co już jest i dostosowywać do nowych zasad?
Teraz z dopiskami, zmianami i usunięciami to dopiero bałagan się zrobi.
A przede wszystkim - jeśli ktoś nie chce podać adresu, bo to jest naprawdę prywatny adres, to nikt go do tego nie zmusi.
Skoro został zdobyty, że tak powiem, po trupach, i przyszła odpowiedź, to jak zaraz opublikujemy adres, to odpowiedzi może już nie być, jak do osoby X przyjdzie 300 listów.
A tak zawsze wiadomo, że jest odpowiedź, adres jest prywatny i do znalezienia, to jest impuls do pracy i szukania.
A jeśli będą ostrzeżenia, to po prostu nikt nie napisze o swojej zdobyczy na forum, a przecież nie o to chodzi.  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pbrzeczek Moderator

|
Niestety sam kiedyś byłem dokładnie tego samego zdania co Ty i chyba właściwie dzięki temu że uparcie tego broniłem to zostawało do tej pory wszystko w niezmienionej formie. Jednak wtedy ilość adresów `prywatnych` była dość sporadyczna, a teraz robi się z tego swoisty konkurs kto więcej, a adresy które są skrywane jako prywatne okazują się zwykłymi. I ta sytuacja wywołuje wszechobecne oburzenie. Tak więc niestety, sytuacja wymagała zmian i wszyscy członkowie `zarządu` jednogłośnie zatwierdzili ten projekt.
A po co zmieniać to co było? Bo tematy bez adresów są nikomu nie potrzebne, tak więc albo zostaną poprawione, albo usunięte.
Dopiski zostaną włączone stopniowo do postów, więc nie będzie to później widoczne. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fler Starszy Liczydłowy

|
| black_mamba napisał: |
...bo to jest naprawdę prywatny adres...
Skoro został zdobyty, że tak powiem, po trupach, i przyszła odpowiedź, to jak zaraz opublikujemy adres, to odpowiedzi może już nie być, jak do osoby X przyjdzie 300 listów.
A tak zawsze wiadomo, że jest odpowiedź, adres jest prywatny i do znalezienia, to jest impuls do pracy i szukania. |
Zgadzam sie w 100%, jesli ktos chce podawac takie adresy to prosze bardzo ale edytowanie postow napisanych X czasu temu to chyba nie najlepszy pomysl, z tego co wiem to tematy z adresami "prywatnymi" mialy byc usuwane a nie edytowane . _________________
19/20.12 - 05/06.01 -> Nie ma mnie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kemotek13 Starszy Liczydłowy

|
Tak już większość jest edytowana także nic nie zrobisz  _________________ Zapraszam do mojej galerii autografów!!
Serce W Bieli Krew W Błękicie Wisła Kraków Ponad Życie!!!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gollaz Starszy Liczydłowy
|
Co Wy się tak chapicie z tymi adresami? Ile grupa VIP liczy osób? 30? 35? I zaraz po podaniu adresu myślicie, że wszyscy lecą na pocztę, bo został podany "prywatny adres"? Zresztą, nie chcesz podawać adresu, to nie zakładaj tematu, chyba po to grupa jest, żeby sobie pomagać, a nie żeby się chwalić (może się mylę?). _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kemotek13 Starszy Liczydłowy

|
|
Bo teraz ostatnio zamiast autografami to zrobiło się modne wymienianie adresami co mnie niesamowicie wkurza
I dlatego jestem za tym żeby pisać takowe adresy. _________________ Zapraszam do mojej galerii autografów!!
Serce W Bieli Krew W Błękicie Wisła Kraków Ponad Życie!!!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fler Starszy Liczydłowy

|
| kemotek13 napisał: |
Bo teraz ostatnio zamiast autografami to zrobiło się modne wymienianie adresami co mnie niesamowicie wkurza . |
Dokladnie o to samo mi chodzi, wiem ze ten adres juz jutro bedzie mialo 50 innych osob ktore nawet o tym forum nie wiedza... _________________
19/20.12 - 05/06.01 -> Nie ma mnie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Richo Bywalec

|
Chce kandydować do Grupy VIP ( co prawda nie w tym czasie ale później  ) i sądzę że mnie to będize obowiązywać. Nie posiadam skanera. Czy to może zaważyć do mojej przynależności do Grupy VIP ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pbrzeczek Moderator

|
| Powrót do góry |
|
 |
wooof Starszy Liczydłowy

|
tzn. że jak podaje osobę do której wysłałem list powinienem napisać również adres, nawet jeśli wpisuję to na forum ogólnym? _________________ Man United !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszelkie pytania do mnie proszę kierować na PW!!!!
Mój nick proszę pisać przez 3 "O"!!!!!!!!!!!!!!
http://s10.battleknight.onet.pl/index.php?loc=hire&ref=MjIxNzE4 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek Starszy Liczydłowy
 Ostrzeżenia : 1 Dołączył: 25 Lip 2006 Posty: 442
|
|
dla mnie informacja, że ktoś w ogóle odpowiada na listy - nawet bez konkretnego adresu jest istotna
kwestia niepodawania bardziej prywatnych adresów myślę, że jest podyktowana tym, że ludzie tutaj nie znają się zbyt dobrze i po prostu nie mają wystarczającego do siebie zaufania
pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Richo Bywalec

|
| pbrzeczek napisał: |
Nie, jednak wszystkie pozostałe punkty owszem. Wypada również, jak nie masz skanera robić foty aparatem cyfrowym  |
Może to dziwne jak dla was ale cyfrówki też nie mam Mam zamiar sobie kupić, jednak ciągle kase zbieram, komórke mam z aparatem ale nie było do niego kabla USB Więc jest mały problem. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek Starszy Liczydłowy
 Ostrzeżenia : 1 Dołączył: 25 Lip 2006 Posty: 442
|
|
a ja nie posiadam ani skanera, ani aparatu cyfrowego, ani komórki z fotoaparatem
i zyję...  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Richo Bywalec

|
No wiadomo, przecież to nie sa narządy typu wątroba czy nerki. Ale jak chcesz kandydować do grupy VIP ( jak ja w przyszłym czasie ) to byś musiał mieć zdjęcie autografów. A bez aparatu i skanera ciężko o to  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|